Cowboy electrische fiets - Customer reviews

Customer reviews

Ratings and reviews from real Cowboy customers. Read what our riders have to say.

  • Alex ★★★★★

    Mechelen 15 May 2020 Model 2019

    Is een droom om met te fietsen mooie uitstraling. Tevreden!
  • Koen ★★★★

    Groot-Bijgaarden 13 May 2020 Model 2019

    Zeer mooie minimalistische fiets, de ondersteuning voelt heel natuurlijk aan. Er is veel oog voor detail in de afwerking, de pedalen geven bijvoorbeeld een goede grip, de handvaten voelen goed aan,... De bediening met de GSM gaat heel vlot, graag zou ik wel een ondersteuning zien voor de Apple Watch zodat de iPhone in de zak kan blijven. Kortom, een zeer hoge prijs-kwaliteit balans en ook nog eens Belgisch.
  • Mitch ★★★★

    Vottem 13 May 2020 Model 2019

    Het is fantastisch om met de fiets te rijden. Enkel de aandrijfriem maakt soms een raar geluid.
  • Peter ★★★★★

    Mortsel 11 May 2020 Model 2019

    Een perfecte BIKE !! ik heb als extra tool een Bike Bundle en een Stem Mount aangeschaft van SP-United, de perfecte combinatie
  • Nick ★★★★★

    Neerpelt 10 May 2020 Model 2019

    Prachtig design. Heerlijke, natuurlijke trapondersteuning, je fiets als het ware zonder moeite overal heen. Ook een dikke pluim voor het design van de verpakking, zeer knap en minimalistisch, precies zoals de fiets. Batterij range makkelijk 70 km.
  • Stefanie ★★★★

    Heule 22 Apr 2020 Model 2019

    Van zodra ik de Cowboy bike online zag passeren, via één of andere reclame was ik meteen overdonderd door het design. Ik woog mijn aankoop zo'n 2 maand goed af, bekeek de pro's en contra's en ging na een testrit overstag. Ik kocht begin maart mijn toekomstige fiets. De levering gebeurde heel snel, alsook de spatborden. Afgezien van een probleem, net na de aankoop, met mijn oplader gaat alles heel erg vlot. De oplader werd in no-time vervangen dus ook de hulp bij en van Cowboy verloopt heel makkelijk. Kortom, blij met mijn aankoop en nog geen seconde spijt van gehad!
  • Wim ★★★★★

    Kampen 22 Apr 2020 Model 2019

    Goede fiets voor woon-werkverkeer
  • Kilian ★★★★★

    Etterbeek 16 Apr 2020 Model 2019

    Lange wachttijden voor het maken van 8weken
  • Bart ★★★★★

    Lebbeke 12 Apr 2020 Model 2019

    Weinig veercomfort maar wel heel leuke fiets. Ik krijg nagenoeg geen ondersteuning op een grasveld!?
  • Pierre ★★★★★

    Edegem 11 Apr 2020 Model 2019

    In deze lockdown periode was deze fiets mijn redding! Elke rit was fantastic! Vraagt wel wat energie van de batterij van de iPhone 😉
  • HUGO ★★★★★

    Amsterdam 11 Apr 2020 Model 2019

    Fiets zit goed in elkaar en fietst heerlijk!
  • Michel ★★★★★

    Villefranche-sur-Mer 10 Apr 2020 Model 2019

    Onlangs hebben we 2 Cowboys gekocht. Keurig op tijd afgeleverd! Prachtig design, robuust en het fietst natuurlijk heerlijk. We wonen in Frankrijk, dus de extra hulp - vooral bij berg op - is fantastisch. Bij levering helaas een lekke achterband, maar dat werd gelijk opgelost door een nieuwe binnenband te sturen. Reparatie bij een fietsenmaker wordt vergoed. Dat vind ik hele fijne service! We hopen dat we snel weer uitgebreid mogen genieten van het Cowboy fietsplezier (even door de lockdown heen). Service, Betrouwbaar en Kwaliteit zo zou ik de Cowboy en het team er achter willen omschrijven.
  • Jos ★★★★★

    Tilburg 10 Apr 2020 Model 2019

    Mooi vormgegeven; dat zag ik natuurlijk al op afbeeldingen, maar eenmaal uit de doos, was ik verrukt dat i zó mooi is. Ik heb de fiets met andere banden opgetuigd (vooral omdat ik in reviews las dat de originele banden snel kapot zouden gaan). Ik koos voor banden van min of meer gelijkelijke breedte en dikte, zodat het 'aanzicht' hetzelfde bleef. De ondersteuning is heerlijk; bij de eerste druk op het pedaal voel je het! Ik heb wel meteen de "of the road" instelling gekozen. Soms - vooral bij tegenwind of in een scherpere bocht -voel ik de motor resoneren in de pedalen, daar moet ik een beetje aan wennen, of is dit de kniesoor? De standaard, mis ik die? Het is wel praktisch, een standaard aan een fiets. Maar ik ga er geen monteren: dat doet teveel afbreuk aan de vorm. Als ik iets negatiefs moet noemen, iets waar ik niet tevreden over ben en waarvoor ik gauw een fietsenmaker opzoek: de achterschijfrem piept enorm: dat heeft het voordeel dat eenieder alert opkijkt als je nadert, maar het nadeel dat je je nogal nadrukkelijk manifesteert in een avondstille stad. Heeft iemand een tip hoe dit rempiepen te verhelpen? Verder ben ik helemaal tevreden en ingenomen met de Cowboy; ik kan me nu inbeelden hoe Arendsoog zich voelde op zijn 'Lightfeet': vederlicht!
  • Gunther ★★★★

    Sint-Lievens-Houtem 08 Apr 2020 Model 2019

    Rijd zalig. Enkel de spatborden ontbreken standaard.
  • Joost ★★★★★

    Marken 07 Apr 2020 Model 2019

    Super mooie fiets en intelligente ondersteuning!
  • Jan ★★★★★

    Amsterdam 07 Apr 2020 Model 2019

    Veel zelf moeten klussen aan de fiets. Batterij range valt tegen
  • Andre ★★★★★

    Kerkdriel 04 Apr 2020 Model 2019

    Fijne lichtgewicht fiets waarmee je heerlijk kunt touren
  • René ★★★★★

    Breda 31 Mar 2020 Model 2019

    Een fiets die je het gevoel geeft dat je vrij bent.
  • Mathieu ★★★★★

    Destelbergen 31 Mar 2020 Model 2019

    Fantastische fiets van voor naar achter en terug. Elk detail is gewoon top!
  • Pim ★★★★★

    Aalsmeer 29 Mar 2020 Model 2019

    Hele fijne fiets, gebruik hem om naar mijn werk te rijden. Wel de nodige accessoires erop gezet, zoals spatborden, bagagedrager, dubbele standaard, slot en een fietstas voor mijn laptop. Trap zeer natuurlijk, zeker voor mijn lengte 1.83m ideaal.
  • Joeri ★★★★★

    Oud-Turnhout 28 Mar 2020 Model 2019

    Fantastische fiets! Strak design. De Tesla van de elektrische fietsen als het ware! Een dikke aanrader.
  • Ole ★★★★★

    Utrecht 26 Mar 2020 Model 2019

    Vanaf het eerste begin geniet ik van mijn fiets. De acceleratie, zithouding en snelheid zijn super. Minimalistisch maar meer heb je ook niet nodig.
  • Bart ★★★★

    Wachtebeke 25 Mar 2020 Model 2019

    Zeer leuke stadsfiets
  • Nico ★★★★

    Melle 23 Mar 2020 Model 2019

    Fantastische fiets! Geeft de gewenste rij-ervaring, al getest in de gietende regen en met stormachtige wind, netjes extra power. Hopelijk binnenkort elke dag naar t werk. En ziet er ook gewoon vet uit.
  • Jacques ★★★★★

    Muizen 15 Mar 2020 Model 2019

    Fantastische fiets om mee te rijden
  • Guy ★★★★

    Koersel 15 Mar 2020 Model 2019

    en hoe moet ik nu verder heb al uren zitten sleutelen het blijft waar kan ik terecht AUB zo kan ik niet meer fietsen :(

    Cowboy antwoord

    Hallo Guy,

    Bedankt voor je review.

    Indien je vragen of problemen zou ondervinden is het best om rechtstreeks met ons support team via de App contact op te nemen.

    We helpen je dan zo snel als mogelijk verder zodat je terug vlot kan rondrijden.

    Het Cowboy Team

  • Guy ★★★★

    Koersel 15 Mar 2020 Model 2019

    alles perfect de eerste 4 weken plat ik had me voor genomen dat ik door fietsen tot ik plat viel op de panas , maar nu plat en ik had ook mijn spatborden pas gekregen , dus alles erop gezet nu klop mij moter en schuren de remmen en nu ??

    Cowboy antwoord

    Hallo Guy,

    Bedankt voor je review.

    Indien je vragen of problemen zou ondervinden is het best om rechtstreeks met ons support team via de App contact op te nemen.

    We helpen je dan zo snel als mogelijk verder zodat je terug vlot kan rondrijden.

    Het Cowboy Team

  • Gilbert ★★★★

    Hamme 14 Mar 2020 Model 2019

    Beperkte Km.
  • Gerard ★★★★

    Amsterdam 13 Mar 2020 Model 2019

    Fiets rijdt uitstekend. Ik gebruik hem voor naar mijn werk te rijden (ruim 30 km) wat prima gaat. Wat me wat tegenviel is het volgende: Ik heb hem gekocht om ook bij harde wind te kunnen fietsen; wind mee is geen probleem maar bij wind tegen doe je het rustiger aan en is je trapfrequentie lager. De cadans die ik dan heb is dan trager dan wat ik prettig vind. Bij een versnellingen fiets zou je op zo'n moment een lager verzet kiezen maar dat is hierbij niet mogelijk. Heb ik mij vooraf niet gerealiseerd. Dit item zal nauwelijks spelen als je de fiets voor kortere afstanden gebruikt
  • Alain ★★★★★

    Wielsbeke 08 Mar 2020 Model 2019

    Zonder zorgen reeds een maand de Cowboy in mijn bezit. Alleen het huidig weer houdt me tegen om hem vaker van stal te houden. De meegeleverde fietsbel vervangen door een iets luider exemplaar. Heel tevreden.
  • Reinier ★★★★

    Pijnacker 07 Mar 2020 Model 2019

    Hij gaat als een raket. Ben sneller op mn werk dan met de auto. Enige minpunt is dat er troep in het sleutelgat van de accu komt als je zonder spatbord fietst.
  • Andre ★★★★

    Leiden 06 Mar 2020 Model 2019

    Super fiets ... jammer dat met een volle accu maar 70 km ver komt
  • Rudi ★★★★★

    Antwerp 01 Mar 2020 Model 2019

    Gewicht, prijs, de eenvoud, het gebruik, totaal concept. Je krijgt niet meer maar ook niet minder waarvoor je betaald. Je hebt nog eigen inbreng wat betreft fysieke inspanning. Gemakkelijk te reinigen, fancy, verschilt van doorsnee elektrische fiets. Ik was meteen op het eerste zicht verkocht.
  • Jack ★★★★

    Heerhugowaard 22 Feb 2020 Model 2019

    Op de banden na is alles supper aan de hardware. Software kan nog een stuk groeien.

    Cowboy antwoord

    Hey Jack,

    Hartelijk dank voor je feedback.

    We zijn zowel de fiets als de software continu aan het verbeteren. Indien je suggesties zou hebben om zaken aan de software toe te voegen, te veranderen of te optimaliseren, twijfel niet om ons te contacteren.

    Het Cowboy Team

     

  • Rene ★★★★★

    Coevorden 21 Feb 2020 Model 2019

    Ideale fiets woon-werk ( wel spatborden erop). Niet nadenken over versnellingen en gewoon trappen. Ondersteuning is onopvallend nadrukkelijk aanwezig. Fiets fantastisch.
  • Ronald ★★★★

    Nootdorp 21 Feb 2020 Model 2019

    Goede stevige fiets die voldoende trapondersteuning geeft. Helaas wel enkele lekke banden gereden. Sou op voorhand ondervangen kunnen worden door banden met kevlar te monteren.
  • Jaap ★★★★

    Bolsward 14 Feb 2020 Model 2019

    Mooie en stevige fiets, alles zit doordacht in elkaar en is tot de laatste bout nieuw ontworpen. Dat is ook meteen een minpunt. Accessoires zijn moeilijk plug and play te vinden omdat afmetingen van stuur dikker zijn, geen bevestigingsplaat voor een standaard. Let daarop. 

    Cowboy antwoord

    Hallo Jaap,

    Hartelijk dank voor je review.

    Er zit inderdaad geen bevestigingsplaat op voor een standaard, maar we hebben wel een accessoirelijst ontwikkeld met verschillende accessoires die we getest hebben. In deze lijst (http://bit.ly/Cowboy-AccessoryList) kan je ook gepaste standaarden vinden.

    Het Cowboy Team

  • Jimmy ★★★★★

    Mont-Saint-Guibert 13 Feb 2020 Model 2019

    Makkelijk fietsen, cool design en gebruikersvriendelijk
  • Luc ★★★★★

    Hamme 09 Feb 2020 Model 2019

    Reeds 2 problemen op 1 maand tijd. Op dit ogenblik is probleem 2 nog aan de gang en kan ik van mijn fiets geen gebruik meer maken. Triestig. 

    Cowboy antwoord

    Hello Luc,

    We apologise for the problems you encountered. We were pleased to exchange your bike so you can enjoy riding again.

    The Cowboy Team

  • Vincent ★★★★

    Antwerp 09 Feb 2020 Model 2019

    Geen 5 sterren omdat hij geen poot heeft. 

    Cowboy antwoord

    Hello Vincent,

    Bedankt voor je feedback.

    Indien gewenst, kan je onze accessoirelijst (http://bit.ly/Cowboy-AccessoryList) bekijken om een poot op de fiets te plaatsen.
    We bieden dit inderdaad zelf niet aan, maar dat kan je misschien wel verder helpen.

    Laat gerust iets weten als je verdere vragen hebt.

    The Cowboy Team

  • Achille ★★★★★

    Sint-Niklaas 08 Feb 2020 Model 2019

    De fiets is wat beloofd wordt. Een afsluitklepje voor het slot op de accu zou een verbetering zijn (modder) !!
  • Antoine ★★★★★

    Ichtegem 07 Feb 2020 Model 2019

    Belgisch + bloedmooi + electrified op een zalige manier. Ik. Ben. Fan.
  • rick ★★★★

    Heerhugowaard 05 Feb 2020 Model 2019

    Deze fiets heeft een waanzinnig “gevoel” super degelijk en strak model. De allermooiste en lichtste e-bike Standaard helaas geen spatborden en dat is echt een gemiste kans. Voor de rest meer dan dik tevreden😃👍🏻
  • Stijn ★★★★

    Mechelen 05 Feb 2020 Model 2019

    Ik ben zeer tevreden met mijn Cowboy. De fiets rijdt zeer lekker en de off-road-functie is een zeer leuke extra. Ik rijd tegenwoordig iedere dag met mijn Cowboy naar het werk. Toen mijn fiets geleverd werd waren de spatborden nog niet meegeleverd. Dus de eerste dagen telkens met een regenpak op de fiets (de baan is 's ochtends nog nat), de eerste keer zonder pak geprobeerd, met een natte streep op mijn broek aangekomen. Een maand later kreeg ik bericht dat ze aangekomen waren. De spatborden zijn mooi en houden veel water en vuil tegen, toch had ik graag gehad dat er ook een mogelijkheid was om "echte" Cowboy spatborden te bestellen die de lengte hebben van normale spatborden. Design is mooi maar functionaliteit is toch ook belangrijk. Als ik met de huidige spatborden fiets door regenweer of de baan ligt nog nat komt de vuiligheid toch nog op de fiets terecht alsook op mijn schoenen en benen. Het valt op zich mee, maar best geen al te bleke broek dragen. 's Avonds borstel ik telkens de fiets proper. Eénmaal ben ik eens zonder ondersteuning gevallen, ik moest toen nog een aantal km rijden, dit is doenbaar maar toch moet je dan stevig trappen. Verder moet je er dan rekening meehouden dat de verlichting uitvalt daar had ik op dat moment niet aan gedacht. Verder hoop ik in de toekomst dat er officiële verderlers / herstellers komen in de steden. Zelf had ik een probleempje met een hechtingspunt waar de spatborden dienen op vastgemaakt worden. Er waren geen servicepunten die dit konden verhelpen. Dit is allemaal zeer professioneel en vlot afgehandeld, maar ik ben toch naar Brussel moeten rijden om dit in orde te krijgen Bij deze een grote Merci aan Eva van Cowboy die alles in het werk heeft gesteld om dit op te lossen. Ikzelf heb gekozen voor het easy rider plus plan met verzekering en de verbeterde support. De support is goed en als je vragen hebt proberen ze zo goed mogelijk te helpen. De verzekering echter is in vergelijking met "normale" verzekeringsmaatschappijen duur en de franchise voor schade en diefstal hoog. Ook zit er bijvoorbeeld geen assistance bij wanneer je panne hebt. Ik denk dat hier een grote verbetering mogelijk is. Ik ben zeer blij met mijn Cowboy, hij rijdt zeer leuk, je hebt nog steeds het gevoel dat je aan het fietsen bent. Ik zou de ondersteuning kunnen vergelijken als rijden in groep op een koersfiets zonder dat ik mijn pakske moet aandoen en dit met een lichte inspanning. Wat vooral ook leuk is is de directe ondersteuning die je onmiddellijk op snelheid brengt. Bij deze een tevreden Cowboy gebruiker.
  • Dirk ★★★★

    Turnhout 03 Feb 2020 Model 2019

    goede fiets, alleen 70 KM actie radius blijkt niet te lukken !!!
  • Dirk ★★★★

    Antwerp 01 Feb 2020 Model 2019

    Mooi, stil en goede acceleratie
  • Bart ★★★★

    Harelbeke 29 Jan 2020 Model 2019

    Mooi eenvoudig ontwerp en goede motorondersteuning
  • Johan ★★★★

    Bilzen 26 Jan 2020 Model 2019

    Ideale electrische fiets voor niet te lange afstanden.
  • Lieven ★★★★

    Saint-Gilles 22 Jan 2020 Model 2019

    Je voelt de trapondersteuning enkel bij het vertrek, daarna verloop alles zeer vloeiend. Je blijft sportief rijden.
  • Freek ★★★★

    Kessel 21 Jan 2020 Model 2019

    De fiets sluit perfect aan bij een natuurlijke manier van fietsen. De ondersteuning voelt heel natuurlijk. Een fiets met een riem i.p.v. een ketting is veel onderhoudsvriendelijker. De koppeling met de App gaat vlot. Mooi design waar je snel wordt over aangesproken.
  • Kevin ★★★★★

    Messelbroek 21 Jan 2020 Model 2019

    Het is een zalig fiets om met rond te rijden.
  • Romuald ★★★★

    Deinze 19 Jan 2020 Model 2019

    Mooie design
  • Bram ★★★★

    Amsterdam 18 Jan 2020 Model 2019

    Snelle, mooie, makkelijk bestuurbare fiets. Stevig maar licht.
  • René ★★★★★

    Meerkerk 17 Jan 2020 Model 2019

    Coole look. Fijne elektrische ondersteuning. Rijdt lekker. Zit goed. Remt goed. Degelijk. Licht. Jammer is: stuur niet in hoogte verstelbaar. Met mijn 1,90 meter zit ik in de uiterste gebogen houding vind ik. Daarnaast is de fiets 'geschikt' voor tot 110 kg inclusief gewicht van de fiets (van 16 kg zonder extra slot van 1kg). Dat betekent dat je tot 94kg mg zijn. Past net! ;-). Tot slot: de communicatie, het enthousiasme van alle cowboys, de (nog wat) exclusiviteit ... heerlijk allemaal. Ik fiets er nu bijna dagelijks mee naar mijn werk. Super blij mee!
  • Dimitri ★★★★

    Leuven 15 Jan 2020 Model 2019

    Mooi design, gebruiksvriendelijk qua gebruik en dankzij de handige App. Ideaal voor in de stad, buiten de stad is de 25km limiet een handicap. Jammer ook dat de bestelde spatborden nog niet geleverd zijn waardoor gebruik bij regenweer uitgesloten is (ook jammer dat dit niet op voorhand gemeld werd bij Decathlon). Maar ik kijk er naar uit om ze te monteren en all-year round te kunnen rijden.
  • Warre ★★★★★

    Sint-Niklaas 13 Jan 2020 Model 2019

    De fiets is een prachtig staaltje techniek en fantastisch om bij mooi weer een toertje te maken. Maar als het regent en er veel slijk op de weg ligt is dit een ander verhaal, dan wordt het al snel een modderig ritje. Spatborden zijn dus zeker aan te raden maar zelf met spatborden wordt de fiets zeer snel vuil.
  • Dieter ★★★★

    Mechelen 13 Jan 2020 Model 2019

    Ik heb de Cowboy nu ongeveer een maand in mijn bezit en het is nog steeds elke keer een plezier om ermee te rijden. Ik ben echter nog wachtende op de spatborden van Cowboy dus met dit weer is het nog geen dagelijks gebruik (want deze zijn echt wel nodig!). Voorlopig ook nog geen problemen gehad met de banden zoals andere reviews stellen. Ik geef maar 4/5 omdat ik het wat jammer vind dat het geen complete fiets is die je koopt. Er zijn mogelijkheden en accessoires genoeg, maar je moet het toch maar zelf zien te regelen. Het lijkt me een leuke optie om een volledig pakket aan te bieden, incl. fiets / spatborden / bagagerek? / ... voor een correcte prijs.
  • Marc ★★★★

    Baasrode 12 Jan 2020 Model 2019

    Fietst zeer leuk. Maar ik heb mijn bedenkingen over de werking van de cowboy spatborden,ze ogen zeer mooi maar of ze echt voldoen vraag ik me af. Zonder is in ons landje niet echt te doen voor dagelijks gebruik.🤠
  • Koen ★★★★★

    Ghent 11 Jan 2020 Model 2019

    Zeer stevige en sterke look, en zo voelt hij ook. Prachtig design. Trapondersteuning zoals gewenst met het gevoel dat je nog fietst.
  • Willy ★★★★

    Utrecht 11 Jan 2020 Model 2019

    Allereerst het uiterlijk is geweldig. Mooie kleur en de lampen zijn fantastisch geïntegreerd. De ondersteuning is zeer bijzonder. De eerste keer dat ik ermee reed was het alsof ik een duw in de rug kreeg bij de eerste trap.
  • Wim ★★★★★

    Amsterdam 02 Jan 2020 Model 2019

    Een e bike die aan zijn verwachting voldoet. Snel, sportief, uniek en futuristisch. Wel wat kinderziektes. Zo kreeg ik de fiets geleverd met een batterij met 'slapende Bluetooth'?. Werd direct hersteld, nieuwe batterij werd opgestuurd. Het ontbreken van anti-lek banden mag natuurlijk niet, de aanpassing lint in buitenland aanbrengen (model 2019) is niet van deze tijd. Ik ga er van uit dat dit inmiddels met andere banden is/wordt aangepast Cowboy heeft goede en professionele service personeel. Verder heel blij met de fiets, veel leuke reacties. Met plezier op de fiets naar mijn.

    Cowboy antwoord

    Hey Wim,

    Bedankt voor je feedback. Het is geweldig om te horen dat je onze service goed vond.

    We hebben besloten om onze nieuwere productie te equiperen met andere banden die dezelfde weerstand hebben en dezelfde look als onze vorige banden met de liners. We zijn er dus van overtuigd dat de rijervaring nu voor alle klanten hetzelfde is en zoals het hoort te zijn: plezierig en aangenaam. Lekke banden kunnen nog steeds voorkomen als je in een scherp stukje glas rijdt of door aan hoge snelheid over een hoge drempel te rijden, zoals het bij een andere elektrische fiets ook zou zijn.

    Prettige dag,
    Het Cowboy Team
  • Bert ★★★★★

    Amsterdam 01 Jan 2020 Model 2019

    Cowboy maakt van Service een Belevenis

    Cowboy antwoord

    Hey Bert,

    Super om dat te horen. We doen uiteraard ons best. 

    Prettige dag gewenst,
    Het Cowboy Team
     

  • Gerry ★★★★

    Kruibeke 01 Jan 2020 Model 2019

    zeer gemakkelijke fiets , rijdt vlot, weinig onderhoud, 1 nadeel oxydeert vlug, banden te licht , heb er al andere opgelegd, voor de rest superfiets

    Cowboy antwoord

    Hallo Gerry,

    Bedankt voor je review.

    Super dat je de fiets zo goed vindt ☺️

    We beseffen evenwel dat onverwachte lekke banden super frustrerend zijn, vooral bij nieuwe fietsen. We hebben gezien hoe lekke banden onze klanten het afgelopen jaar hebben getroffen en betreuren de frustratie onder onze gemeenschap.

    We waren dan ook blij dat we oplossingen konden bieden om onze klanten met meer vertrouwen en minder zorgen te laten genieten van de rit, terwijl het strakke ontwerp, het rijgevoel en het comfort van onze banden behouden bleven.

    Bestaande klanten hebben een Flat-Away™-bandenvulling ontvangen. Flat-Away is een vilttape, versterkt met DuPont Kevlar® vezel, om de lekbestendigheid van de band te helpen verbeteren. We hebben de prestaties van dit product getest met Cowboy-rijders op het veld en hebben strenge "spijkerlektesten" uitgevoerd in een Duits testlaboratorium. We kwamen tot de conclusie dat een originele Panaracer band, uitgerust met een Flat-Away voering, 5x meer bescherming biedt dan een Panaracer band alleen.

    Vervolgens hebben we besloten om onze nieuwe fietsen uit te rusten met andere banden die hetzelfde weerstandsvermogen en uiterlijk hebben als onze vroegere banden, versterkt met liners. We zijn er dus van overtuigd dat, als u nu een Cowboy-fiets koopt, uw rijervaring zal zijn zoals die hoort te zijn: leuk en plezierig. Een lekke band kan nog steeds voorkomen als je op een scherp stuk glas rijdt of met hoge snelheid een stoeprand nadert, zoals bij elke andere e-bike het geval zou zijn.

    Het Cowboy Team

  • Wouter ★★★★

    Lokeren 30 Dec 2019 Model 2019

    De Cowboy is een fantastische ervaring! Ik heb altijd heel graag gefietst maar nu neem ik nog vaker de fiets. Nochtans was ik wat sceptisch om gebruik te maken van een elektrisch exemplaar want daarvoor voelde ik me nog te jong. Mede door de mooie vormgeving en de sportieve look (waar ik toch wel gevoelig voor ben), ging ik uiteindelijk toch overstag voor deze black beauty. Het zitcomfort en de rijhouding zijn voor mij perfect. Bovendien rijd ik aan een continu tempo in alle weersomstandigheden, ook als het wat moeizamer gaat wanneer de eigen krachten wat afnemen of de wind opsteekt. Toch heb je niet continu het gevoel ondersteuning te hebben. Jammer dat de spatborden, die samen besteld werden met de fiets, op zich laten wachten. Hopelijk kunnen die in januari 2020 ook gemonteerd worden. Het veel voorkomend pijnpunt met de banden kan ik helaas ook bevestigen. De fiets werd namelijk al geleverd met een lekke band. Gelukkig hebben de medewerkers van Cowboy dit professioneel en snel opgelost en kon ik alsnog relatief snel de baan op. Ik kijk er alvast naar uit om de lente tegemoet te fietsen...
  • Peter ★★★★★

    Amsterdam 29 Dec 2019 Model 2019

    Beste e bike ooit gefietst
  • Rob ★★★★★

    Ouderkerk aan de Amstel 19 Dec 2019 Model 2019

    Rob van schaick!
  • Tim ★★★★★

    Anzegem 19 Dec 2019 Model 2019

    Super soepele fiets, zalig dat je niet moet zitten schakelen! Love it!!
  • Geert ★★★★★

    Dendermonde 18 Dec 2019 Model 2019

    super fiets, eerste dag slecht begonnen in de gietende regen, direct plat gereden, stuk glas door band...dus hulp moeten bellen. sindsdien andere banden gelegd en geen problemen meer gekend! zeker aan te raden fiets voor woon-werk.
  • Niels ★★★★

    Nootdorp 17 Dec 2019 Model 2019

    De fiets ziet er cool uit, je versnelt best snel en rijdt lekker. De banden zijn van slechte kwaliteit, ik had al snel een lekke band en heb er schwalbe marathon plus onder gedaan. Daarnaast ook onmisbaar zijn spatborden, ik heb zelf de SKS Edge AL Spatbordenset 28" gemonteerd en een BBB HighSix OS BHS-29 Stuurpen Ø31,8mm (Lengte 130mm). Misschien nog een standaard om het compleet te maken...
  • Philippe ★★★★

    Antwerp 14 Dec 2019 Model 2019

    Doet wat ie moet doen.
  • Robert ★★★★★

    Ghent 09 Dec 2019 Model 2019

    Met de Cowboy fiets, rijdt je zoals met een gewone fiets maar dan zonder veel inspanning. Geen versnellingen waar je moet aan denken, waardoor je heel vlug terug op kruissnelheid zit. Alles aan de fiets is netjes afgewerkt en werkt keurig. En oogt ook nog heel mooi en dat aan een goede prijs. De spatborden raad ik ook aan voor dagelijks gebruik.
  • Yoshi ★★★★

    Antwerp 02 Dec 2019 Model 2019

    De enige e-bike in mijn ogen die zowel stijlvol, betaalbaar en fun om mee te rijden is. Ik kijk er altijd naar uit om ermee te rijden! Rijdt heel soepel, ideaal voor in de stad. Spatborden zijn wel echt een must, dus bestel ze er zeker bij.
  • Stefan ★★★★★

    Anderlues 24 Nov 2019 Model 2019

    Deze fiets is super intuïtief voor in de stad
  • Stefaan ★★★★★

    Molenbeek 22 Nov 2019 Model 2019

    Als Brusselaar is mobiliteit voor mij van groot belang. Ik gebruikte in het verleden het openbaar vervoer en mijn plooifiets. Beide hadden echter nadelen: het openbaar vervoer was niet steeds betrouwbaar (lange reistijden en vertragingen) en de plooifiets bleek niet geschikt voor langere afstanden in het Brusselse landschap (wat vooral leidde tot hevige transpiratie). Met mijn Cowboyfiets — die ik Nero gedoopt heb — zoef ik door de Brusselse straten: ik verkort mijn reisduur over het algemeen minstens met de helft en kom niet bezweet op mijn bestemming aan. Bijkomend voordeel is dat het een prachtig ontworpen fiets is.
  • Arjan ★★★★

    Berkel en Rodenrijs 20 Nov 2019 Model 2019

    Fantastische fiets, ideaal voor woon werk verkeer (16km) Banden zijn ongeschikt in de regen, na 3 lekken banden in 1 week deze vervangen voor Schwalbe Marathon, fiets is daardoor nu ook echt fluister stil! Verder mis ik nog een aansluiting op het frame voor een Bidon.
  • Renaat ★★★★★

    Assebroek 18 Nov 2019 Model 2019

    Alle remmen los om toch maar voor de fiets te kiezen. Trappen zonder sappen. Geen zweet bij aankomst en toch op tijd.
  • Johan ★★★★

    Tervuren 16 Nov 2019 Model 2019

    Krachtige en aangename E-bike met diverse veiligheidsvoorzieningen
  • Erik ★★★★★

    16 Nov 2019 Model 2019

    Super fiets voor naar t werk!!!
  • Filip ★★★★★

    Hasselt 14 Nov 2019 Model 2019

    Mooi ogende fiets die heel soepel rijdt. Ideaal voor woon- werkverkeer. Spatborden en standaard zijn wel nodig. Een plezier om met de fiets te rijden.
  • Stijn ★★★★

    Wintershoven 12 Nov 2019 Model 2019

    Ik ben wel tevreden van de prestaties
  • Davy ★★★★★

    Antwerp 09 Nov 2019 Model 2019

    46 km gereden en de fiets werkt niet meer. Ik heb 3 weken moeten wachten op een herstelling, dan blijkt het niet te zijn wat het men dacht dus mijn fiets is nog steeds niet gerepareerd!
  • David ★★★★

    Asten 07 Nov 2019 Model 2019

    Top fiets, flat away liners werken goed, geen lekke banden meer! ik zie uit naar de nieuwe spatborden.
  • Bas ★★★★

    Etten 06 Nov 2019 Model 2019

    Top fiets die gemakkelijk te onderhouden is. Simplistisch in design en gemakkelijk te combineren met andere fietsonderdelen.
  • Mario ★★★★

    Bergen op Zoom 05 Nov 2019 Model 2019

    De banden zijn slecht. Hij mist spatborden, zonder kun je niet rijden. Mist een standaard, waardoor de fiets snel beschadigd.
  • Wim-Jaap ★★★★

    Schalkwijk 01 Nov 2019 Model 2019

    Fiets doet het super, precies wat ik had gehoopt: sneller op m’n werk zonder zweet op m’n rug. Op de offroad stand gaat de accu 50 km mee, voor mij prima. Advies is wel de bandenkeuze te heroverwegen: beetje profiel en beetje meer lekbestendig
  • Jan ★★★★

    Herenthout 01 Nov 2019 Model 2019

    Rijdt vlot en aangenaam. Wel nog wat werk om hem volgens mij normen rijvaardig te maken (spatborden, bagagedrager en steun). Ik heb er ook een andere, verstelbare stuurpen moeten opzetten om het stuur te verhogen. De standaard banden zijn wat mij betreft niet goed. Je hebt veel te gemakkelijk een lekke band: bij mij na de 2de rit al. Ik heb er dan ook snel Schwalbe Marathon banden opgezet: met meer profiel en dikker rubber.
  • Theo ★★★★★

    Rotterdam 01 Nov 2019 Model 2019

    De cowboy werkt over het algemeen goed. Wel jammer dat stuur niet in hoogte verstelbaar is (zadel wel) en dat de communicatie tussen app en fiets via bluetooth soms wegvalt. Prijs/kwaliteit in goede verhouding. En ja, je wilt steeds meer fietsen!
  • Frans ★★★★★

    Hoorn 01 Nov 2019 Model 2019

    voldoet aan alles wat ik er van verwachtte en hoopte
  • Jan ★★★★

    Nieuwegein 30 Oct 2019 Model 2019

    Pluspunten: mooi ontwerp, fietst lekker (natuurlijke manier), geen overtollige knopjes, 30 km optie heel fijn, prima verlichting voor in de stad (bijgevoegde stuurlamp wel nodig voor donkere wegen). Ondersteuning via chatfunctie app prettig, app ook prima. Minpuntjes: model is té basic, zelf nog veel aan moeten toevoegen (spatborden, bagagedrager, andere banden = hogere kosten), banden onvoldoende lekvrij, het stuur zou je moeten kunnen verstellen in hoogte (voorkomen rugklachten).
  • August ★★★★★

    Rotterdam 29 Oct 2019 Model 2019

    Met mijn nieuwe fiets (Cowboy) is er een nieuwe wereld geopend voor mij, ik ben altijd een fiets liefhebber zal ook zo blijven. Ik krijgt veel aandacht voor mijn Cowboy als ik door Rotterdam fiets, verder rijdt hij geweldig en alleen op speciale dagen ga ik de straat op. Groetjes August
  • Steven ★★★★

    Sint-Truiden 28 Oct 2019 Model 2019

    Zeer natuurlijke fiets ondersteuning, geen gedoe of schakelen, gewoon fietsen zoals een gewone fiets maar dan wel veel vlotter. Ideaal in de stad, zeer wendbaar, goede remmen, goede acceleratie, top zou ik zeggen. Spatborden zijn wel een must. Wel vrij Spartaans, dus geen comfort fiets, eerder sportief en snel van A naar B verplaatsen.
  • Jeroen ★★★★★

    Amsterdam 26 Oct 2019 Model 2019

    Heerlijke fiets om mee te gezien te worden en om mee te fietsen. Trapondersteuning gaat naadloos, je merkt direct de kracht die je onder je voeten hebt. Ik heb weer plezier in fietsen :)
  • JW ★★★★

    Utrecht 13 Oct 2019 Model 2019

    Rijdt ontzettend soepel en prettig... Geeft meteen een glimlach op je gezicht.
  • Toon ★★★★

    Heffen 12 Oct 2019 Model 2019

    Cool design. Perfect voor woon-werk verkeer. Een plezier om mee te rijden.
  • Amir ★★★★★

    Puegnago sul Garda 28 Sep 2019 Model 2019

    Fantastische fiets , De service is heel goed . Ik ben heel blij ermee
  • Flip ★★★★★

    Rotterdam 16 Sep 2019 Model 2019

    Hele mooie vormgeven fiets die uitermate goede ondersteuning biedt.
  • Bart ★★★★★

    Beveren 16 Sep 2019 Model 2019

    De fiets rijdt super! Cowboy accessoires missen echter nog (spatborden, bagagerek, poot, slot, ...) dus dat vergt wat creativiteit en zoekwerk
  • Cris ★★★★★

    Sint-Agatha-Berchem 13 Sep 2019 Model 2019

    Leuke fiets
  • N8020 ★★★★

    Helden 29 Aug 2019 Model 2019

    Almost perfect behalve het gemis van de standaard
  • Jonathan ★★★★

    Lier 29 Aug 2019 Model 2019

    De fiets is fantastisch nooit had ik gedacht dat ik mijn auto zoveel in de garage zou laten.
  • Ian ★★★★

    Vremde 28 Aug 2019 Model 2019

    Top fiets, ik neem altijd een omweg, ook bij regen. Wil gewoon niet afstappen en blijven fietsen.
  • Eric ★★★★

    Helmond 28 Aug 2019 Model 2019

    De fiets ziet er strak uit en rijdt nog beter, zeker nu alle irritaties met de Android app voor mij zijn opgelost. Aanmerkingen: vind het niet erg dat de basis-uitrusting zo minimaal is (komt de looks ten goede) maar vind wel dat die dan compromisloos moet werken en een extra koplamp monteren als je echt wil zien waar je rijdt past daar niet bij. Ook is het jammer dat, bij een fiets die zelf zo stil is, de banden zoveel herrie maken op bv fietspaden. Verder vind ik , op een fiets die zo afhankelijk is van je mobiel, een USB aansluiting eigenlijk wel een must-have.
  • Geert ★★★★★

    Wetteren 28 Aug 2019 Model 2019

    Tesla-design, geen gedoe met knopjes, een pluim voor de communicatie met het team, cowboy zorgt ervoor dat je levensstijl verandert, je fietst gewoonweg meer,..
  • Tom ★★★★★

    Ghent 27 Aug 2019 Model 2019

    Schitterende look & design! Supersnel en heel reactief. Super om door het stad te cruisen met de cowboy! Daarnaast puik werk van de omkadering om voldoende info te geven over onderhoud, beveiliging, etc...
  • Jan ★★★★★

    Diemen 19 Aug 2019 Model 2019

    Ziet er erg goed uit en gaat gewoon super. Fietsen met de Cowboy is elke keer een feest.
  • Els ★★★★

    Maastricht 19 Aug 2019 Model 2019

    Goed alternatief voor de auto binnen de regio Utrecht, scheelt mij maar 5 minuten op 10 km
  • E.A. ★★★★

    Amsterdam 19 Aug 2019 Model 2019

    De fiets rijdt prima. Frame is mooi en niet te zwaar en ziet er niet uit als een "bejaardenfiets". De software is voor verbetering vatbaar en wel wat betreft ondersteuning als opties. De accu heeft veel minder bereik dan wordt aangegeven. Ondanks de minpuntjes ben ik toch heel tevreden en heb gen spijt van de aankoop.
  • Massimo ★★★★

    Dendermonde 19 Aug 2019 Model 2019

    Heel vlotte en intuïtieve fiets. Mooi design wat wel ten koste gaat van wat praktische aspecten zoals bagagedrager of zijstandaard. Fietst heel aangenaam met een constante betrouwbare ondersteuning. Na 1 maand rijden een positieve ervaring dus!
  • Bert ★★★★★

    Beersel 18 Aug 2019 Model 2019

    De fiets is beter dan verhoopt, gezien de zeer democratische prijs en de zeer positieve reviews had ik toch mijn twijfels. De fiets is alles wat erover wordt verteld en daar bovenop nog de heerlijke rijervaring. Een absolute aanrader voor iedereen.
  • Laurens ★★★★

    Utrecht 18 Aug 2019 Model 2019

    Het is een fantastische fiets. Als je door de stad fietst schiet je weg bij stoplichten, race je door de straten en is woon-werkverkeer een feest geworden. 1 minpuntje: Nederlands weer, want met de snelheid die je maakt is een spatboard noodzakelijk met een nat wegdek.
  • Hielke ★★★★

    Alblasserdam 18 Aug 2019 Model 2019

    Ziet er super uit, fietst heerlijk direct, goede service.
  • Glen ★★★★

    Brussels 16 Aug 2019 Model 2019

    Onbetrouwbaar
  • Niels ★★★★★

    Langdorp 15 Aug 2019 Model 2019

    Geweldige fiets. De fiets rijdt zeer vlot, is stabiel op de weg en zorgt voor een aangenaam rijcomfort.
  • Mario ★★★★

    Nieuwerkerken 15 Aug 2019 Model 2019

    Mooi design, snel en wendbaar, praktisch